Пожарът в района на сметището край Свищов пламна за трети

...
Пожарът в района на сметището край Свищов пламна за трети
Коментари Харесай

Общо 25 хил. пожара са потушени от началото на годината, сметището край Свищов още гори

Пожарът в региона на сметището край Свищов пламна за трети път и още гори, макар напъните на огнеборците да го потушат към този момент шесто денонощие. Мобилизирани са хора и техника от прилежащи общини, с цел да овладеят пожара, а в Свищов бе оповестено бедствено състояние.

" В гасенето на пожара вземат участие 6 екипа пожарникари и доброволци от с. Овча могила и община Свищов. Осъществен е контакт с Регионалната ревизия по околната среда и водите във Велико Търново за осъществяване на замерване на нездравословните излъчвания на въздуха ", заяви шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов.

Станциите регистрират, че индикаторите на въздуха са в норма. В региона на пожара са и чиновници от Изпълнителна организация по горите в Свищов.

" Пожарът е локализиран, само че към момента тлее на повърхност към 50 дка ", добави комисар Николов, представен от " Фокус ". Очаква се на следващия ден да стартира посипването с пръст над сметището. Хората от вилната зона в местността Ненова шатра са най-засегнати от мощния и гъст пушек.

Ликвидирани са повече от 25 хиляди пожара от началото на годината като са избавени съвсем 450 човешки живота, сподели Николов. От началото на годината пожарната се е отзовала на над 36 хиляди сигнала за катастрофи.

Ликвидирани са повече от 25 хиляди пожара, като единствено за последната седмица са пламнали над 1200 пожара. За същия интервал са осъществени съвсем 10 хиляди избавителни интервенции, регистрира Николов.

По думите му, при тези произшествия са спасини близо 450 човешки живота. " През летния сезон са зародили 300 пожара в горския фонд на страната и селското стопанство. Почти 12 хиляди са пожарите в сухи треви и шубраци ", добави още Николов.

Той сподели, че пожарите в депото за боклуци в с. Шишманци, област Пловдив; в с. Брягово, област Хасково; в с. Воден, община Болярово, в складовата база на компания " Феникс Ресурс " в Дупница; в региона на с. Реброво, община Своге; в склада за вторични първични материали в Ботевград са изцяло изгасени.

Продължават работата на пожарникарите в с. Липен, община Монтана. " Пожарът е обхванал повърхност към 4000 дка сухи треви и шубраци. Стихията е локализирана, като в гасителните дейности вземат участие 3 пожарни екипа ", сподели комисар Николов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР