Пожарът в приюта в Нови хан е пламнал около 19

...
Пожарът в приюта в Нови хан е пламнал около 19
Коментари Харесай

Ексклузивни СНИМКИ от Нови хан показват щетите, които нанесе огнената стихия на приюта на отец Иван, ето от къде тръгнал пожарът

Пожарът в приюта в Нови хан е горящ към 19 часа на втория етаж, където не спят хора. Огънят се е популяризирал в образователни пространства за децата и в библиотека от покрива. Това описа пред " Труд " отец Иван.

По всяка възможност пожарът е тръгнал от искри от комина, защото покривът е дървен.



И отец Иван, и синът му отец Григорий са безапелационни, че няма човешка интервенция.



Припомняме, че след кошмарния случай синът на отец Иван - отец Григорий, заяви пред БЛИЦ, че обстановката в приюта е бедствена . Ужасени, жителите са побегнали на открито в студа, успявайки да спасят каквото могат.

Четири пожарни са локализирали огъня в региона до комина. Тихомира Методиева, известна като Тихича и нейният сътрудник Румен Зедиков още рано сутринта са почнали разчистването на отломките. Албанецът Лео Кадели е пристигнал още нощес и провежда във фейсбук група от доброволци.



Отец Иван изясни, че момчетата от приюта в Якимово също ще стартират да чистят и сега не му би трябвало толкоз работна ръка, колкото материали за ремонт на покрива – плоскости, изолираност и други



Големият проблем на приюта в Нови хан в този момент е, че са наводнени пространствата на долния етаж на горялата сграда, които са обитаеми и по тази причина спрян е токът. Щетите за към 50 хиляди лева, наранени са 6-7 пространства. Приютели и познати на отец Иван нощес са взели да подслонят деца от приюта и са посрещнали с тях Нова година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР