Пожарът в планината Готен в Северна Македония, който гори вече

...
Пожарът в планината Готен в Северна Македония, който гори вече
Коментари Харесай

Пожарът в планината Готен в Северна Македония се разшири

Пожарът в планината Готен в Северна Македония, който гори към този момент повече от две седмици сред селата Покрайчево и Злеово в община Радовиш и в по-голямата си част бе подложен под надзор, през днешния ден се е разширил към язовира Турия, към местността Железен дол, община Валисево, заяви МИА, базирайки се на горското стопанство "Беласица " от Струмица.

Там теренът е непроходим и с изключение на от въздуха няма различен метод да се спре разпространяването на пожара. Кметът на Василево Мариан Янев удостовери, че пожарът се е разширил в региона на общината и изиска от Дирекцията за отбрана и избавяне да бъдат употребявани хеликоптери за гасене на огнената буря.

Според досегашните информации пожарът е обхванал повърхнина от към 30 километра и съгласно първичните оценки са изгорели над 200 хектара гори.

Същевременно МИА заяви, че е бил локализиран огромният пожар в региона на селата Павлешинци и Габреш в района Свети Никола.

Огнената буря трансформира в пепел 120 хектара дъбова гора, суха трева и нискостеблени растения. Пожарът пламтя четири дни. В момента на терена са 10 пожарникари от Свети Никола и Куманово за да управляват пожара, защото на избрани места към момента дими.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР