Пожарът в ОУ Душо Хаджидеков е потушен, съобщиха от пловдивската

...
Пожарът в ОУ Душо Хаджидеков е потушен, съобщиха от пловдивската
Коментари Харесай

Пожарът в ОУ “Душо Хаджидеков“ е потушен, щетите са огромни

Пожарът в ОУ " Душо Хаджидеков " е сподавен, оповестиха от пловдивската пожарна. Щетите по постройката са огромни - целият покрив е изпепелен. 
Прочетете още
В гасенето се включиха и общинските предприятия „ Чистота “ и „ Градини и паркове “. За минути те доставиха цистерни с вода, осигуриха и автовишки с които помогнаха на огнеборците за потушаване на пожара.



„ Сградата на учебното заведение има застраховка, която ще покрие вредите. Естествено няма да стане незабавно, само че учебното заведение ще бъде възобновено. Междувременно учениците ще бъдат трансферирани “, уточни по-рано през днешния ден кметът на Пловдив Здравко Димитров.



Причината за пожара евентуално е небрежност при ремонтни действия. На покрива е имало служащи, които са поставяли изолационна хартия. Тепърва ще се открива дали са били взети всички ограничения за сигурност.

" Строителните служащи, които са правили ремонта в постройката на ОУ „ Душо Хаджидеков “, са установени и са в 4-то районно ръководство и дават пояснения. Вероятно повода е немарливост при осъществяване на работни действия! ", съобщи шефът на РДПБЗН – Пловдив комисар Георги Мангараков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР