Пожарът в област Магнезия в Гърция гори неудържимо, като се

...
Пожарът в област Магнезия в Гърция гори неудържимо, като се
Коментари Харесай

Складове за боеприпаси се взривиха в Гърция, евакуират хора

Пожарът в област Магнезия в Гърция гори неудържимо, като се чуват детонации от складовете за муниции в 111-то бойно отделение на Военновъздушни сили, съобщава  " Прото тематика ".

В поделението има надземни и подземни резервоари, както и резервоари за гориво. Според очевидци детонациите се чуват чак до Волос.

Някои локални медии оповестяват, че детонации от складовете са се чули чак до Скопелос. Пламъците се популяризират от доста мощни ветрове, макар че лагерът се охранява от пожарни коли. Лагерът е евакуиран, а екипът на пожарната, както и всички останали на мястото на случая, са изведени.

Жителите на девет региона на община Волос получиха поредни известия от незабавния номер 112 заради зародилите пожари тук-там в по-широкия регион. Евакуациите се правят като защитна мярка заради интензитета на ветровете, които се чака да се засилят още, оповестиха от пожарната.

Жителите на Ступи, Веланидия, Маратос, Критария, Сорос, Хриси Акти Панагия и Агиос Георгиос бяха известени да изтеглят селищата си и да се насочат към Волос.

Жителите на Неа Анхиалос бяха известени да изтеглят региона и да се насочат към Алмирос. Жителите на региона Кастраки също получиха заповед за евакуация, с цел да се насочат към Микротебес Волос.

Пожарната се бори с пламъците в Неа Агиалос, с цел да им попречи да доближат до селището и мястото, където се намира 111-то отделение на Неа Агиалос.

Областният шеф на Тесалия Костас Агорастос сподели, че в региона духат по-силни ветрове от през вчерашния ден, което затруднява работата на пожарникарите.

Фронтът на огъня, който се раздели в две направления и всъщност обкръжи Волос, беше с периметър над 45 километра и изгори над 50 000 акра обработваема земя, както и аграрни и горски земи, оповестиха от Тесалия.

Пожарът се гаси от 5 противопожарни самолета, 85 противопожарни коли, 8 пешеходни единици, десетки общински и и частни водоноски, както и стотици доброволци, съобщи Bulgaria ON AIR.

По време на среща със заместник-министъра на климатичните рецесии и гражданската отбрана Христос Триандопулос районният шеф на Тесалия Костас Агорастос повдигна въпроси по отношение на директните обезщетения на засегнатите.

Изготвят се отчети за вредите, само че е явно, че частните материални вреди, както и вредите в инфраструктурата са много огромни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР