Пожарът в лондонския жилищен блок Гренфел, в който миналата седмица

...
Пожарът в лондонския жилищен блок Гренфел, в който миналата седмица
Коментари Харесай

Пожарът в небостъргача Гренфел в Лондон е започнал от фризер

Пожарът в лондонския жилищен блок Гренфел, в който предходната седмица починаха 79 души, е почнал от фризер и не е бил провокиран съзнателно, предадоха международните организации, като се позоваха на английската полиция.

Полицейският детектив Фиона Маккормак сподели, че става въпрос за ледник с фризер модел Hotpoint FF175BP, съобщи Ройтерс. Тя разясни, че производителят на уреда прави спомагателни проби върху продукта. Моделът не е бил предмет на процедура по евакуиране от пазара поради някакъв недостатък, добави полицейската служителка.

Полицията заяви още, че както изолацията, по този начин и плочите, употребявани като обшивка на блока, които са били събрани след пожара и за били подложени на инспекции за сигурност, не са издържали тези проби. Полицейската представителка сподели, че при тестванията се е оказало, че и изолацията и плочите са възпламеняеми, като изолационният материал е бил по-възпламеняем от плочите, съобщи ДПА.

Предстои полицията да откри дали потреблението на двата материала при строителството на постройката е нелегално.
Маккормак сподели, че полицията е конфискувала документи в хода на следствието на пожара.

Полицията обмисля дали по отношение на трагичния случай да бъдат повдигнати обвинявания за непредумишлено ликвидиране, допълват организациите.
Същевременно компанията Уърлпул (Whirpool) заяви през днешния ден, че сътрудничи на английските управляващи в следствието на смъртоносния пожар, провокиран от един от нейните модели фризери, съобщи Ройтерс.

Компанията прикани потребителите, които имат фризери от гореспоменатия модел, да се свържат с нея. Същият апел е насочен и към потребителите на подобен модел фризери - Hotpoint FF175BG.

В изказване на компанията се споделя, че "думите не са задоволителни, с цел да изрази тя своята тъга от тази ужасна покруса ".
Даунинг стрийт пък подреди неотложен обзор на модела фризери, за който полицията сподели, че е провокирал пожара в Гренфел, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР