Пожарът в катедралата Нотр Дам през седмицата не потуши страстите

...
Пожарът в катедралата Нотр Дам през седмицата не потуши страстите
Коментари Харесай

Отново безредици по време на протестите на жълтите жилетки в Париж

Пожарът в катедралата " Нотр Дам " през седмицата не потуши пристрастеностите на протестиращите от пет месеца " жълти жилетки ", които през днешния ден още веднъж извършиха улиците на Париж с ултиматум към президента Еманюел Макрон. Близо 7000 са били протестиращите в столицата, където още веднъж се стигна до вълнения. В Париж са осъществени над 14000 инспекции и са арестувани близо 200 души.

23-тото деяние на " жълтия митинг " още веднъж остави по пътя си в Париж изгорели коли и скутери, горящи барикади и изпочупени витрини. Анархисти още веднъж съумяха да се врежат в протестното шествие макар напъните на полицията, която активизира 60000 свои чиновници из страната. В столицата са осъществени над 14000 инспекции и са арестувани близо 200 души.

Протестиращите повтарят настояванията си за покупателна дарба и цивилен референдуми, явно неготови да чакат отговора на президента Еманюел Макрон, който отсрочи оповестяването на решенията си поради пожара в " Нотр Дам ".
 © БГНЕС
Зоната към катедралата беше неразрешена за демонстрации, а " жълтите жилетки " очевидно са разграничени в възприятията си към случая и изключително към великодушните дарения на френски милиардери за изгорелия храм.
Жозе Фрайл, стачкуващ в Париж: " Това, което се случи с " Нотр Дам " е огромна покруса, само че хората би трябвало да са по-важни от камъните. И в случай че хората имаха малко повече пари, те също биха могли да оказват помощ за реконструкцията на " Нотр Дам ".
Довечера в двора на Дома на инвалидите популярни френски актьори и сформира ще дадат благотворителен концерт за възобновяване на катедралата.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР