Пожарът в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон е причинен

...
Пожарът в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон е причинен
Коментари Харесай

Кметът на Лондон: Пожарът в Гренфел тауър можеше да бъде избегнат

Пожарът в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон е породен от поредност неточности и безгрижие злополучие, което е можело да бъде избегнато, съобщи през днешния ден кметът на английската столица Садик Хан, представен от Агенция Франс Прес след църковна работа в памет на жертвите.

Тази покруса е разследване от неточности и немарливост, позволени от политически ръководители, от кметството на квартала и държавното управление, сподели той. Пожарът, лумнал по към момента неразбираеми аргументи в нощта против сряда в блок със жилища за обществено слаби в Западен Лондон, лиши живота на 30 души, а евентуално и на още 28, които остават в неопределеност, както сочат данните на полицията от през вчерашния ден.

Значителният брой жертви разгневи оживелите и околните на жертвите, които упрекват локалните управляващи, че не са се вслушали в предизвестията, че постройката не е безвредна. Много от жителите подавали сигнали, че в нея няма спешни изходи, пожарогасители и аларми за пожар.

"Местната общественост има чувството, че с нея се отнасят зле, защото част от хората са доста небогати ", акцентира лондонският кмет.

В обява, поместена през днешния ден във в. "Обзървър " Хан отбелязва, че е от основно значение да се откри цялата истина за случилото е да се обясни дали са били подценени предизвестия. Ние сме в дълг към жертвите. Трябва да създадем по този начин, че фамилиите им да получат съответна грижа и случилото се в никакъв случай да не се повтори, съобщи кметът.

Министър-председателят Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила, упрекната в липса на състрадание и подложена на критика, че е стояла на разстояние от гневните жители на изпепелената постройка при визитата си там по-рано през седмицата, през вчерашния ден сподели, че ограниченията за справяне с бедствието "не са били задоволително положителни ". Както Мей, по този начин и министрите й, обявиха, че ще създадат всичко допустимо да оказват помощ на хората, останали без заслон, и да се подсигурява, че други многоетажни здания, населявани нормално от по-бедни поданици, са тествани и безвредни

В 11 часа локално време (13 българско) на следващия ден британците ще запазят минута безмълвие в памет на жертвите. Пожарът, шокирал надълбоко публичното мнение във Англия, провокира необятно придвижване на взаимност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР