Пожарът в Хасковско е овладян Напълно овладян е големият пожар

...
Пожарът в Хасковско е овладян Напълно овладян е големият пожар
Коментари Харесай

Пожарът в Хасковско е овладян

Пожарът в Хасковско е овладян Напълно овладян е огромният пожар сред трите хасковски села Брягово , Родопи и Любеново . Огънят обхвана над 8000 дка , от които 4300 дка държавен горски и общински фонд .

В продължение на 3 дни за преодоляването му на терен работиха екипи на пожарната, военни от хасковското формирование, чиновници на горското и доброволци от околните села. Вече е ясно, че огънят е тръгнал от нерегламентирано бунище в покрайнините на село Брягово , където 39-годишен мъж запалил изхвърлени остарели облекла .

Мъжът не е осъждан и не е престъпно проявен . Настанен е в болнично заведение за проучване на здравословното му и психическо положение.

" Пожарът е овладян. Опасност за развиването му оттук насетне считам, че няма. До тъмната част на деня ще останем на дежурство, въпреки всичко да имаме някакъв надзор върху периметъра, след което всичко дефинитивно завършва. Няма наранени къщи, икономически постройки, парцели на хора и други. Нито за миг не е имало заплаха за популацията ", сподели шефът на Областната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Николай Вълчев.
 Дарик Хасково-->
Той моли в идващите дни хората да бъдат извънредно деликатни с използването на огън навън . Тези, които правят земеделска работа, изключително чистенето на пасища, което е рискова интервенция в този регион. Ако нямат друга опция да прекратят, то най-малко да го вършат рано заран, до момента в който е по-тихо времето, в случай че е прохладно никога.
 Дарик Хасково
" Паленето навън към този момент е опит да се провокира сериозна обстановка. Такава каквато видяхме. От напълно дребно пламъче виждате до какви размери се стигна и какъв брой запаси ангажирахме ", добави още Вълчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР