Пожарът в депото за вторични суровини край Дупница повреди отсечка

...
Пожарът в депото за вторични суровини край Дупница повреди отсечка
Коментари Харесай

Пожарът в депото за вторични суровини край Дупница повреди магистрала „Струма”

Пожарът в депото за вторични първични материали край Дупница повреди права от автомагистрала „ Струма”.

Магистралата, където избухна пожарът, ще е краткотрайно затворена през идващите няколко дни. Огънят е засегнал подпорните колони. Институциите ревизират може ли да се пусне най-малко едното платно.

Екип от експерти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя направиха оглед на оборудването, което беше обхваното от пожара.

Обследвани са стълбовете на оборудването, ригели, фуги, греди и лагери.

От пожара са наранени 13 колони, от които 5 съществено, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на специалистите е, че елементи от моста и двете платна са мощно наранени от пожара и с оглед сигурността на придвижване е наложително прекъсване на трафика.
Пожар затвори автомагистрала „ Струма ” край Дупница Запалило се е и сметището към дружество за преправка на пластмаса
Преди да стартират незабавните аварийно-възстановителни действия е належащо да се направи обстойна оценка на положението на моста и спомагателни изследвания за поетапното възобновяване на придвижването, е мнението на експертите.

След като има точна количествено-стойностна сметка за нужните ремонтните работи АПИ ще предяви иск към притежателя на предприятието, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара.
Пожарът на Автомагистрала " Струма ": АПИ със сигнал в прокуратурата против притежателя на сметището Движението по аутобана остава затворено и в двете направления
„ Има прокурори, да повдигат обвиняване, да вкарват в пандиза. Аз строя, няма да вървя да ги вардя след това, нали по този начин?”, разяснява министър председателят Бойко Борисов.

Собственик на депото за вторични първични материали от 30 години е Кольо Илиев. Преди две седмици получил наставление от Регионална инспекция за опазване на околната среда да почисти региона.

Пътната организация сезира прокуратурата. Община Дупница е алармирала доста пъти АПИ за складирането на леснозапалими боклуци под колоните на автомагистралата, само че отговор няма.

Кметът Методи Чимев съобщи, че от 2018 година общината води каузи с ползвателя на парцела.
Собственикът пункта за боклуци при Автомагистрала „ Струма ”: Хвърлиха нещо запалително Според него това е повода за пожара
Заради пожара придвижването по автомагистралата се пренасочва през остарелия път през Дупница. Шофорите се оплакаха от тапи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР