Пожарът тръгва късно снощи от постройка в двора на училището,

...
Пожарът тръгва късно снощи от постройка в двора на училището,
Коментари Харесай

В салона на запаленото училище в Карнобат имало голямо количество пелети, по чудо не се запалили

Пожарът потегля късно нощес от сграда в двора на учебното заведение, която се употребява за физкултурен салон.

Все още не са ясни аргументите за случая. Образувано е досъдебно произвеждане, а проверяващите през днешния ден направиха още един оглед по ярко.

" Електрическо съединяване, ремонтни действия по покрива с някаква искра, въпреки че това става 4-5 часа преди да лумне огънят в 22:40, когато получихме сигнал, само че също може и да е немарливост ", съобщи Георги Димитров, кмет на Община Карнобат.

В помещение във физкултурния салон има огромно количество пелети. Цяло знамение е, че те не са се запалили, другояче пожарът щеше да е доста по-голям.

Заради случая е развалена електрическата апаратура в учебното заведение и класните стаи ще останат празни най-малко 3 дни.

" Днес няма по какъв начин децата да се върнат на учебно заведение. Виждате в какво положение е постройката. Обезопасено е сега ", добави Красимира Балимезова, заместник-директор на ОУ " П.Р. Славейков " Карнобат ".

От Община Карнобат ще мислят къде да се построи нов физкултурен салон за 190-те възпитаници. Строителна компания от района към този момент е предложила услугите си гратис в помощ на учебното заведение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР