Пожарът над благоевградското село Дренково, който избухна снощи и се

...
Пожарът над благоевградското село Дренково, който избухна снощи и се
Коментари Харесай

Локализиран е горският пожар над благоевградското село Дренково

Пожарът над благоевградското село Дренково, който избухна нощес и се разрасна през миналата нощ, бе локализиран тази заран. По последни данни огънят е засегнал над 400 декара борова гора.

Създадена бе полоса и с нашите мобилни пожарни тя бе поливана, с цел да се обезпечи сигурността на периметъра, изясни пред БНР шефът на Югозападното държавно горско дружество инж. Дамян Дамянов.

„ Има тук-там вътре в самия пожар огнища, които още тлеят, само че допускам, че до обяд ще успеем дефинитивно да ги погасим “, уточни той.

„ Екипите ще бъдат целият ден на терен. Нашите чиновници са над 100 индивида със шест профилирани автомобила. Пожарната има четири автомобила и техни чиновници. Няма заплаха за здания, население “, добави инж. Дамян Дамянов.

Първоначално огнището на пожара е било в аграрни земи, като най-вероятно са се запалили сухи треви и шубраци. Продължаващият втори ден мощен вятър обаче бързо е пренесъл огъня към горските територии.

Работата на огнеборците бе усложнена в допълнение от това, че пожарът е върхов и се е увеличен бързо. Действията по потушаването му бяха прекратени късно вечерта поради неналичието на видимост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР