Пожарът на старото сметище в Свищов е овладян, предстои огънят

...
Пожарът на старото сметище в Свищов е овладян, предстои огънят
Коментари Харесай

Овладян е пожарът на старото сметище в Свищов

Пожарът на остарялото бунище в Свищов е овладян, следва огънят да бъде изцяло угасен, сподели пред БНР кметът на общината Генчо Генчев. Той увери, че са взети ограничения огънят да не стигне до околните къщи.

Кметът съобщи, че на следващия ден ще стартира засипването на сметището с пръст.

„ Незабавно от на следващия ден откриваме строителната площадка на към този момент овъгленото бунище и стартира да идва техниката и запръстяването на сметището, с което мисля, че ще успеем да овладеем обстановката и обгазяването на Свищов през идващите дни “, сподели Генчо Генчев.

По-рано през днешния ден пожарът на остарялото бунище в Свищов се възобнови, като поради усложнената конюнктура бе оповестено бедствено състояние.

Възпламенила се западната част на сметището, което е на десетина километра от Свищов и няколко села.

Към пожара бяха ориентирани коли на противопожарната работа от Свищов, както и коли от Белене, от АЕЦ „ Козлодуй “, от Горна Оряховица, от Полски Тръмбеш.

Кметът Генчев увери, че на този стадий не се постанова евакуация на хората от вилната зона, която е на към 50 метра от гоящото бунище.

Няма изясненост каква е повода за възобновяването на пожара.

Старото бунище на Свищов, в което са депонирани близо 360 хиляди кубически метра боклуци, се възпламени на 14 август, а през почивните дни обгази града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР