Пожарът на остров Родос бушува вече шести ден, като операциите

...
Пожарът на остров Родос бушува вече шести ден, като операциите
Коментари Харесай

Роудос: Пожарът е извън контрол на три фронта

Пожарът на остров Родос бушува към този момент шести ден, като интервенциите на пожарниккарит са фокусирани върху три дейни фронта, а точно в Киотари, Аполона до и Пророк Илия и югозападно до Генади, оповестяват Кathimerini и организация AMNA.

Междувременно е завършила превантивната евакуация на обитаемоте места, застрашени от пламъците.

Това е най-мащабната интервенция за превозване на поданици и туристи до безвредни места, провеждана в миналото в страната, като по първи оценки на полицията е осъществена превантивна евакуация на към 19 000 души. 16 000 са превозени по суша и 3000 по море.

Силите за гражданска отбрана не престават да се борят с огъня на Родос, е декларирал представителят на противопожарната бригада Янис Артопиос на ексклузивен брифинг, като е допълнил, че всички противопожарни екипи се стремят да спасят селището Асклипио, добавя AMNA. 

Противопожарни сили, състоящи се от 10 противопожарни самолета и 8 хеликоптера, два от които изпълняващи координираща роля, са изхвърчали рано на 23 юли, с цел да оказват помощ на силите, настоящи от сушата. 

Общо 49 пожарни коли с 266-членен екипаж и 16 екипа пожарникари пешком, както и камиони с вода и доброволци се борят с огъня.

Много значимо е съдействието на интернационалните задачи. Общо 31 пожарникари от Словакия с 4 водни камиона, два френски противопожарни самолета, два турски самолета и аероплан от Хърватия са на остров Родос, е допълнил Янис Артопиос.

Позовавайки се на известията на незабавния телефон 112, той е декларирал, че са изпратени шест известия за проведена евакуация на региони, която е завършила през нощта.

Силните ветрове и пламъците тук-там, доближават 5 метра, полицейската дирекция на Додеканезките острови е съобщила, че следните села и градове са  евакуирани по превантивни аргументи: Киотари, Генади, Пилонас, Лаерма, Лардос, Линдос, Калатос Малона, Асклипио, Певкос, Масаир, Хараки и посетителите в хотелите в тези региони.

Хората със специфични потребности са евакуирани с полицейски микробуси, само че множеството са превозени с туристически рейсове, кораби на пристанищните управляващи и частни лодки, реквизирани от пристанищните управляващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР