Пожарът край софийското село Ребърково е в трудно достъпен терен.

...
Пожарът край софийското село Ребърково е в трудно достъпен терен.
Коментари Харесай

Край Ребърково е страшно! Огнената стихия унищожи и 2 къщи

Пожарът край софийското село Ребърково е в мъчно наличен терен. За сигнала за огъня локалните поданици са осведомени в 14.00 часа, незабавно е образуван щаб от доброволци, които са тръгнали да гасят пламъците, описа локалната жителка Олина Колева.

На този стадий се знае, че са изгорели две вили, и пожарът се разраства. Към момента са изпратени единствено една пожарна и една водоноска, осведоми БГНЕС.

Очаква се да бъде изпратен и хеликоптер. По неофициална информация на локалните хора пожарът е зародил поради нерегламентиран палеж.

Един от първите, които са се притекли да гасят пламналия пожар, е Юлиян Веселинов. Той описа, че все още огромна група хора доброволци са се разпръснали из гората и гасят с лопати.

Теренът е извънредно сложен и в случай че огънят се разрасне, спасението е само в идването на хеликоптер.

Според Веселинов волтова дъга е запалила тревата и е предизвикала пожара.

Няма жертви и ранени при огнената буря. Изгорели са две необитаеми вили.

Комисар Никололай Николов, шеф на Дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на населението” заяви, че са се запалили са се сухи треви и шубраци, като огънят е обхванал и част от близката гора. Екипите на място към този момент настояват, че се оправят със обстановката и не е належащо изпращане на спомагателна помощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР