Пожарът край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи е обхванал

Пожарът край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи е обхванал ...

Пожарът в Хасковско вече обхвана 8000 декара площ.


Пожарът край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи е обхванал 8000 декара площ, близо 4 000 дка от тях са горски фонд, съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов, който пристигна днес на обяд на мястото на пожара.Още по тематаИ военни се включиха в гасенето на пожара край Хасково13 авг 2019 09:220Продължава гасенето на пожара в Хасково13 авг 2019 08:200

По думите му в потушаването на пламъците участват 93-ма пожарникари, горски служители и военнослужещи. Комисар Николов обясни и кои са проблемите, които очаква при този пожар.

Смяната на вятъра и усилването му, което се очаква следобед, евентуално ще създаде някакви проблеми, каза още той, цитиран от БТА.

Николай Николов обаче очаква, че ситуацията ще се нормализира и че тази нощ на мястото да останат само хора на дежурство, които да обикалят периметъра.

Разследването на пожара се пое от Районна прокуратура Хасково. Основната версия е, че огънят е тръгнал заради човешка небрежност.

Районният прокурор Румен Сираков уточни, че до момента няма заподозрян или арестуван.
По публикацията работи: Василия Пейчева

Източник: dnes.bg