Пожарът край бургаското село Изворище е локализиран, съобщиха за БТА

...
Пожарът край бургаското село Изворище е локализиран, съобщиха за БТА
Коментари Харесай

Пожарът край Бургас е локализиран засега, няма жертви и пострадали


Пожарът край бургаското село Изворище е локализиран, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Огънят се развихри в следобедните часове през вчерашния ден.

Пожарът е овладят към 01:10 часа през нощта, осведомиха от полицията. По първични данни пламъците са тръгнали от Изворище, а мощният вятър е насочил огъня и към прилежащите села Миролюбово и Брястовец, както и към вилната околност Сухото дере. Горели са сухи треви, ниска храстова растителност и борова гора.

От Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) оповестиха на своя уебсайт, че огънят е обхванал над 15 000 декара. На място са били изпратени 14 пожарни автомобила на службите от Бургас, Сливен и Ямбол. В село Изворище са изгорели 5 къщи, едната от които е била обитаема, прибавиха от ГДПБЗН.

От ОД на МВР-Бургас допълниха, че през нощта в региона е имало дежурни пожарни коли, поради към момента телеещи огнища.

„ Една искра е задоволителна, с цел да я разнесе вятърът и да възпламени различен регион “, разяснява представителят на бургаската полиция Цветелина Рандева.

На мястото на случая нощес дойдоха шефът на Регионалната дирекция РДПБЗН – Бургас комисар Николай Николаев и кметът на Бургас Димитър Николов. Силният вятър затрудняваше потушаването на огъня. В помощ на огнеборците са се присъединили и десетки доброволци от близките села.

В профила си във Facebook кметът Николов написа, че нощес са били евакуирани няколко души от вилна зона Сухото дере и от с. Изворище. По думите на Николов това е осмият пожар в региона и съгласно него става дума за човешка немарливост.

Пътят Миролюбово – Изворище към този момент е отворен.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР