Пожарът, който възникна вчера в дъбова гора при град Ветрен,

...
Пожарът, който възникна вчера в дъбова гора при град Ветрен,
Коментари Харесай

Във Ветрен няма обгазяване на въздуха

Пожарът, който породи през вчерашния ден в дъбова гора при град Ветрен, не е предизвикал обгазяване на въздуха, оповестява Българска национална телевизия.

Днес екипи на пожарната ще продължат огледите на горския масив , с цел да изгасят и последните останали сектори , които тлеят.

Цяла нощ близо 20 пожарникари и чиновници на горското стопанство са правили обходи по периметъра на изгорялата дъбова гора , с цел да не разрешат на огъня да трансферира направените просеки. От сутринта дежурните екипи на мястото започнаха да обхождат масива и да гасят разпалилите се нови огнища .

Чрез GPS системата на горското стопанство ще стане явен обсегът на пожара, има възможност засегнатите площи да надвишават 400 дка . Водеща остава версията пламъците да са се трансферирали към гората от сметището край Ветрен. Както писахме, няколко огромни пожара в страната пламнаха точно от сметища.

Сметището е затворено от година, само че локалните хора настояват, че постоянно виждат камиони , които идват от други обитаеми места , с цел да изхвърлят боклуци на мястото.

Екипите на пожарната и през днешния ден остават в подготвеност на мястото на пожара.
 Опасност от пожари в 13 области в страната
Опасност от пожари в 13 области в страната

Обявен е екстремален показател за пожароопасност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР