Пожарът, който възникна тази сутрин в ТЕЦ „Марица-изток 2, няма

...
Пожарът, който възникна тази сутрин в ТЕЦ „Марица-изток 2, няма
Коментари Харесай

Министър Петкова: Пожарът в ТЕЦ „Марица-изток 2“ няма да се отрази на сигурността на енергийната система

Пожарът, който породи тази заран в Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 ", няма да се отрази на сигурността на енергийната система. Това сподели пред публицисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която през днешния ден ревизира на място ситуацията след зародило възпламеняване на гума на един от абсорберите на сероочистващата апаратура на блок 8. Блокът е в планов ремонт до края на м. август. Вследствие на зародилия пожар коминът на блока се е срутил. Най-важното е, че жертви и потърпевши хора няма, акцентира министър Петкова.


Тя благодари за бързата и съответна реакция на работещите в държавната централа, както и на чиновниците от Групово дело „ Пожарна сигурност и и отбрана на популацията ", с помощта на които няма потърпевши по време на случая.
Енергийният министър разясни, че Регионална инспекция за опазване на околната среда е направила измервания за чистотата на атмосферния въздух и е открила, че няма превишаване на нормите.
Предстои оглед от способените институции и оценка на нанесените по време на пожара вреди. Застрахователната компания, в която е застрахована Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 ", към този момент е осведомена.
Два от блоковете на ТЕЦ-а - седми и осми - са в планов ремонт. По данни на изпълнителния шеф на централата инж. Живко Динчев, следва седми блок да бъде пуснат в употреба идващия месец, а осми блок - в края на м. август. Останалите блокове работят обикновено.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР