Пожарът, който трети ден бушува между няколко села на границата

...
Пожарът, който трети ден бушува между няколко села на границата
Коментари Харесай

Пожарът между Стара Загора и Хасково трети ден не стихва, но е под пълен контрол

Пожарът, който трети ден бушува сред няколко села на границата на областите Стара Загора и Хасково, не стихва. Горят хиляди декари смесена гора, треви и шубраци.

 Хеликоптер и тежка техника гасят пожара в Старозагорско Виж още

Директорът на регионалната пожарна в Стара Загора комисар Стоян Колев съобщи пред Българска национална телевизия, че върху целия периметър на пожара е сбъднат надзор.

" Все още работим от югоизток и от югозапад, с цел да сме сигурни, че тези огнища, които през вчерашния ден се събраха вътре в периметъра, през днешния ден няма да се получат изненади от тях ", добави комисарят.

Екипи на пожарната са ситуирани на всички рискови точки, а останалите се следят с обходи на всеки половин-един час. Пожарникарите от Хасково работят интензивно, като при тях обстановката също е овладяна.

" Периметърът е 20-ина километра и би трябвало да сме извънредно сигурни, вятърът, който пристигна следобяд, че няма да има проблеми по-късно ", сподели още комисар Колев.

Около 15 000 декара смесена гора, треви и шубраци засегна огънят тук. Каква е повода - занапред ще се открива, като не е изключена и версията за тенденциозен палеж.

Няма заплаха за хората и обитаемоте места.

" Охраняват се към този момент загасените сектори, обстановката е под цялостен надзор и се надяваме, че през днешния ден към този момент на всички места ще бъде сподавен огънят ", съобщи регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова.

Тя изясни, че евентуално в някакъв миг е имало директна заплаха за обитаемоте места и по тази причина е включена тежка техника, с цел да бъде изработен просек и да бъде предпазено популацията. " Получихме помощ от ТЕЦ-а и от " Мини Марица изток ", от доста доброволци, от горското военни поделения също се включиха в гасенето на пожара ", добави Микова.

Областният шеф на Стара Загора сподели още, че се работи по всички версии, само че към момента е рано да се каже каква е повода. Според нея евентуално е човешка неточност или небрежност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР