Пожарът е възникнал при трапа с дунапренени кубчета, поради което

...
Пожарът е възникнал при трапа с дунапренени кубчета, поради което
Коментари Харесай

Пожарът в Кемерово тръгнал от игрален комплекс

Пожарът е зародил при трапа с дунапренени кубчета, заради което помещението се изпълнило с пушек за минути. Вентилационната система не се изключила и огънят се популяризирал доста бързо.

Образувано е дело за причиняване на гибел по немарливост и за нарушение на условията за противопожарна сигурност. Задържани са петима души , в това число арендаторът на помещението, в което по предварителни данни е горящ пожарът, шефът на ръководещата компания, обслужваща комерсиалния център, и чиновник на частната охранителна компания, който изключил алармената система за пожар.

Утре управляващите стартират инспекция на частните охранителни компании във всички търговски центрове в Русия и други обекти, посещавани от доста хора.

Районен съд в Кемерово удължи на три денонощия периода на задържане на третия задържан по отношение на делото - Игор Полозиненко, шеф на компанията, която отговаряла за пожарната сигнализация в търговски център.

По-рано беше продължен на 72 часа срокът на задържане на техническия шеф на компанията притежател на "Зимна вишна " Георгий Соболев и на арендатора на търговско-развлекателния център Надежда Судьонок.

Хиляди хора излязоха денем на импровизиран митинг в Кемерово с претенции за транспарантно следствие на нещастието в мола. Повод стана присането на президента Владимир Путин в града.

Спасителите са разкрили останките на всички 64-ма починали при пожара, заяви заместник-министърът по изключителните обстановки Владлен Аксьонов. Той добави, че всички остатъци са предадени на съветския Следствен комитет.
С това издирвателната интервенция след пожара се счита приключена, заяви шефът на министерството Владимир Пучков.

Градската администрация разгласява на уеб страницата си цялостен лист на починалите, безследно изчезналите и приетите в болница след пожара в комерсиалния център. За изчезнали се считат 38 души, измежду които 26 деца. Рождените дати на двама души не са посочени. Установена е самоличността на 25 души, измежду които 13 деца. За приети в болница са посочени 69 души, измежду които 24 деца. Колко от тях остават в болница не се прецизира.

Щетите от пожара се правят оценка на 3 млрд рубли (42,3 млн. евро). Една трета от тази сума е цената на унищоженото имущество. Търговският център не е бил застрахован.

Компанията "Кондитерус Ком ", основана в град Томск, която е един от съсобствениците на комерсиалния център, заяви, че е превела на откритата сметка в помощ за потърпевшите и околните на жертвите по 3 млн. рубли (42 300 евро) за фамилиите на всеки от починалите. От пресслужбата на компанията прибавиха, че сътрудничат с управляващите в района и със следователите, предоставяйки цялата налична информация.

По-рано губернаторът на Кемеровска област Аман Тулеев заяви, че за всеки умрял ще бъдат изплатени по 1 млн. рубли (14 100 евро) на фамилиите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР