Пожар в училище-интернат за слепи ученици отне живота на 11

...
Пожар в училище-интернат за слепи ученици отне живота на 11
Коментари Харесай

Пожар в училищно общежитие в Уганда отне живота на 11 слепи момичета

Пожар в училище-интернат за слепи възпитаници лиши живота на 11 девойки в селска общност край столицата на Уганда, Кампала , оповестиха админът на учебното заведение и полицията, представени от Associated Press.

" Една от нашите спални се възпламени и изгоря към среднощ. Възпитателката сигнализира ", сподели Франсис Кинуби, създателят на учебното заведение. " Това беше едно от общежитията за младите девойки и бе обхванато от пожар и изгоря и, за жалост, 11 девойки, дребни девойки, починаха. "

Полицията сподели в изказване, че други шестима души са приети в болница в сериозно положение. Те прецизираха, че към момента не е известно какво е предизвикало пожара в учебното заведение за слепи деца " Салама " в региона на Муконо.

Фатума Ндисаба, върховен чиновник в Муконо, сподели пред локалната телевизия NTV, че жертвите - девойки на възраст сред 7 и 10 години , са изгорели до неразбираемост. Телата им ще бъдат разпознати посредством ДНК разбор, посочи чиновникът.

Полицията отдели местопроизшествието, на мястото са изпратени и военни следователи. Британската принцеса Ан, сестра на крал Чарлз III, която се чака да посети източноафриканската страна тази седмица, трябваше да посети учебното заведение в петък.

Две общежития в пансион в Кампала бяха унищожени при два обособени случая през 2020 година, само че тогава не пострада никой. През 2008 година 19 възпитаници от начално учебно заведение изгоряха при нощен пожар в пансион в Кампала.
 Еболата се завърна в Уганда
Еболата се завърна в Уганда

Властите вземат строги мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР