Пожар в многоетажен жилищен блок в градчето Бохумин в Чехия

...
Пожар в многоетажен жилищен блок в градчето Бохумин в Чехия
Коментари Харесай

11 души загинаха при пожар в 13-етажен жилищен блок в Чехия

Пожар в многоетажен жилищен блок в градчето Бохумин в Чехия докара до гибелта на 11 души, в това число три деца и петима други, които скочиха от прозорци на високите етажи на постройката , оповестиха пожарникари.

Пожарът е станал в източната част на Чехия покрай границата с Полша.

" Пожарът избухна в апартамент на 11-ия етаж ", съобщи Лукас Поп, представител на локалните пожарникари, пред Агенция Франс Прес.
 
Czech apartment fire kills 11, including three children:
— Investor News (@newsfilterio)

" Шест души починаха на този етаж, в това число три деца и трима възрастни - и куче ", добави той.

„ Нашите пожарникари бяха на мястото в действителност бързо, само че по време на акцията петима души скочиха от прозореца на 12-тия етаж и също починаха “, сподели Поп.

Първоначално полицията оповестява за 10 починали при пожара в 13-етажен бетонен жилищен блок в град Бохумин на чешко-полската граница на към 300 километра източно от столицата Прага.
 
Ten killed in Czech apartment block fire
— The Straits Times (@STcom)

„ Огънят е локализиран, в този момент преместваме екипите “, сподели Поп и добави, че проверяващите изследват аргументите за смъртоносния огън.

Чешкият министър на вътрешните работи Ян Хамачек съобщи в Туитър, че пожарникар също е получил сериозна травма в пожара, който той дефинира като " голяма покруса ".

„ Най-дълбоките ми съболезнования към потърпевшите “, сподели той и добави: „ Пожелавам бързо възобновяване на потърпевшия пожарникар “.
 
Fire in Residential Building Kills 10 People in Eastern Czech Republic, Police Say
— Andy Vermaut (@AndyVermaut)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР