Пожар унищожи две къщи във Велинградското село Биркова и остави

...
Пожар унищожи две къщи във Велинградското село Биркова и остави
Коментари Харесай

Съседи и роднини ще помагат на пострадалите от пожара в с. Биркова семейства

Пожар унищожи две къщи във Велинградското село Биркова и остави 12 души без дом. Пожарникарите от Велинград са предотвратили разрастването на огъня и за благополучие няма потърпевши хора.

Около 6.00 часа в неделя на тел. 112 е получен сигнал за пожар във велинградското село Биркова.

Огънят е унищожил облекла, документи, значими медикаменти. Веднага откакто пожарът бе загасен, доброволци започнаха да разчистват останките. Останалите без дом ще бъдат приютени от родственици.

" Веднага стартира да се работи. Проблеми няма, ще смогнем и ще оказваме помощ, кой с каквото може, с облекла, с ястие ", споделя съседът на потърпевшите Якуб Якубов.

Огънят бързо обхванал две прилежащи къщи. Светлината от големите пламъци на открито, събудила живеещите в двете изгорели къщи.

" Като видях пламъците, какво да направя, незабавно разсънвам внучетата, търча, крещя ", раказва Джемал Мехмедов, притежател на една от изгорелите къщи.

Къщата на Джемал е по-нова и с бетонна плоча, което е избавило ненапълно първия етаж, само че семейство Терзиеви губи в огъня целия си дом.

" Баща ми я е строил, ние не сме построявали нищо. Бащата едно време се е трудил и я е направил. На гърба е носил камъни, с цел да я направи и за един момент всичко изгоря, целият ни живот ни изгоря ", споделя притежателят Мехмед Терзиев.

Петима огнеборци от Велинград унищожиха пожара и предотвратиха по огромно злополучие, те получиха и помощ от горските стопанства Алабак и Чепино, които се включиха с водоноски.

" Напълно е унищожено и от двете къщи имуществото, една работилничка, в която е имало машини за дърводелска работилница и то е унищожено ", споделя Виден Кадьов от РСПБЗН - Велинград.

Каквото зависи от нас и от община Велинград ще се помогне, съобщи кметът на с. Биркова Красимир Коруджиев. Предстои да бъдат открити аргументите за пожара, както и размерът на вредите.

Репортер: Величка Ачева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР