Пожар унищожи 30 декара насаждения с пшеница в землището на

...
Пожар унищожи 30 декара насаждения с пшеница в землището на
Коментари Харесай

Пожар унищожи 30 декара с пшеница в Ямболско


Пожар унищожи 30 декара насаждения с пшеница в землището на село Веселиново, община Тунджа. Друг пожар е зародил сред селата Ботево и Меден бунар, като са горели най-вече сухи треви и не са наранени аграрни площи. Това заяви кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Няколко са към този момент зародилите пожари в житни масиви в Ямболско в хода на дейната жътвена акция, съобщи началникът на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ПБЗН) комисар Кольо Гяуров, представен от Българска телеграфна агенция. 

„ Апелираме за изключително внимание при боравеното с открит огън към житните полета, както и при туристически разходки в гората. Дневните температурите се покачват и има обилни опасности за пораждане на огромни и комплицирани пожари “, сподели още началникът на ПБЗН – Ямбол. 

По думите му в разгара на пожароопасния сезон обезпечаването с техника е на равнище, в това число и високопроходима за ликвидирането на горски пожари в труднодостъпни терени. В четири от петте общини на област Ямбол – Тунджа, Елхово, Болярово и Стралджа, са образувани доброволни формирования. „ Те оказват забележителна помощ, изключително в пограничния регион “, добави комисар Гяуров. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР