Пожар, причинен от експлозии наблизо, избухна на борда на кораб

...
Пожар, причинен от експлозии наблизо, избухна на борда на кораб
Коментари Харесай

Контейнеровоз на израелска компания бе ударен край Йемен

Пожар, породен от детонации наоколо, избухна на борда на транспортен съд югоизточно от йеменския пристанищен град Аден в понеделник. Това съобщава " Ройтерс ", като цитира организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство и английската охранителна компания Ambrey.

Не се оповестява за жертви и ранени . Коалиционните сили, настоящи в региона, проверяват случая.

Контейнеровозът плава под либерийски байрак, само че е обвързван с Израел. Бил е на път от Сингапур за Джибути. Нито една организация не разкри името на кораба.

" Корабът е посочен като ръководен от израелската компания ZIM Integrated Shipping Services. Това може да е остаряла принадлежност, защото корабът не е посочен в други обществени източници ", добави Амбри.

 Rubymar потъна с 22 тона амониев нитрат в Аденския залив
Rubymar потъна с 22 тона амониев нитрат в Аденския залив

Това може да провокира екологична злополука

Припомняме, че  потъна в петък, трансформирайки се в първия загубен транспортен съд, откогато хусите започнаха офанзивите си през ноември. Rubymar превозваше 21 999 тона амониев нитрат и съгласно специалисти потъването му в Аденския залив може да провокира екологична злополука.

Съединени американски щати образуваха интернационална коалиция, ориентирана към отбрана на комерсиалния трафик в региона на Червено море от офанзиви на подкрепяните от Иран бунтовници Хути. Хусите споделят, че правят офанзивите в символ на взаимност с палестинците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР