Пожар пламна в близост до училище и детска градина в

...
Пожар пламна в близост до училище и детска градина в
Коментари Харесай

Пожар пламна в Пенсионерския парк над Асеновград

Пожар пламна наоколо до учебно заведение и детска градина в Асеновград. Засега не може да се дефинира огънят на каква повърхност се е разпрострял. " Причината евентуално е изхвърлена незагасена цигара, като това е единствено съмнение " , сподели за Actualno.com шефът на РСПБЗН в Асеновград инженер Величко Бришимов. Той добави, че поради вятъра пламъците се разгръщат и по тази причина е мъчно преодоляването на пожара.

Огънят е обхванал гористата околност в горния завършек на по този начин наречения " Пенсионерски парк " над СУ " Свети Свети Кирил и Методий " в града. В момента на мястото на случая са екипи с два противопожарни автомобила от Асеновград и един от Пловдив, както и полицейски чиновници. В гасенето се включват и доброволци. Провежда се акция по заграждане на пожара с хора, които посредством изкопаване на ровове на мъчно запалими места ще се опитат да лимитират разпростиране на пламъците. Мястото е мъчно налично и до там може да доближи единствено високо проходимият автомобил на Дирекция " Горско стопанство " -Асеновград.

" Пожарът не е достигнал към този момент до здания и уреди, само че в случай че огънят се разпростре до боровата гора може да стане още по-труден за преодоляване " , притеснява се Бришимов. Пламъците са обхванали смесена гора, няма данни за потърпевши хора и на този стадий към момента няма заплаха да доближи намиращото се в блзиост учебно заведение.

Видео: Ирина Стоилова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР