Пожар обхвана над 1200 декара от землищата на няколко села

...
Пожар обхвана над 1200 декара от землищата на няколко села
Коментари Харесай

Пожар в землищата на няколко кюстендилски села

Пожар обхвана над 1200 декара от землищата на няколко села в Кюстендилско. Засегнати са към 40 декара черешови масиви. Цяла нощ локалните хора със личните си трактори опитваха да спасят насажденията си и гасиха стихията дружно с пожарникарите, оповестяват от Българска национална телевизия.

Не е ясно по какъв начин е тръгнал огънят, това занапред ще се открива. Заради горещото време и високата температура от пламъците, на няколко от доброволците е оказана здравна помощ.

От обезпокоителен звън на камбаната в късния следобед през вчерашния ден в Драговищица разбрали, че нещо неприятно се случва в селото. Огънят тръгнал край изоставена къща в края на регион Ямборано. В горещото време и при лекия вятър стихията набра мощ за минути. За час пламъците стигнаха и до село Стенско. Десетки локални поданици, със лични цистерни, трактори, плугове и лопати, излязоха да гасят пожара, с цел да защитят черешовите си насаждения.

Огънят е опожарил отчасти към 40 декара с череши. Скоро изораните дръвчета са се избавили от пламъците. Тези, които огънят е засегнал обаче, евентуално ще изсъхнат.

Стопаните, които са застраховали парцелите си, ще получат обезщетение. Останалите ще би трябвало да чакат да бъде открит възможен причинител на палежа и да водят каузи против него.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР