Пожар обхвана многоетажна сграда в района на марината в Дубай

...
Пожар обхвана многоетажна сграда в района на марината в Дубай
Коментари Харесай

Пожар в многоетажна сграда в Дубай

Пожар обхвана многоетажна постройка в региона на марината в Дубай по време на пясъчна стихия в Обединените арабски емирства. Пожарната загаси огъня, никой не е потърпевш, съобщи Асошиейтед прес.

В резултат на пожара в 15-етажната постройка "Дзен тауър " в запрашеното от бурята небе се изви гъст дирек дим. Полицията отдели региона, до момента в който хората бягаха на улицата.

По думите на ръководителя на службата за отбрана на популацията в Дубай пожарникарите пристигнали за шест минути, а по-късно за 45 минути са загасили пожара.

Засега не е ясно какво е провокирало пламъците. Но, както наподобява, по постройката има детайли, от които огънят се е подхранвал.
В Дубай, където е цялостно с небостъргачи, имаше поредност пожари в многоетажни здания.

Миналата година дубайските управляващи одобриха нови правила за противопожарна сигурност, изискващи пожароопасните детайли по облицовката на постройките, да бъдат сменени с по-огнеупорни покрития. За най-малко 30 000 здания управляващите в ОАЕ бяха излезли със умозаключение, че по облицовката им има елменти, които съгласно специалистите благоприятстват бързото разпространяване на пламъци.
През април се подпали върхът на 68-етажната "Алмас тауър " в различен дубайски регион.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР