Пожар обхвана големи части от затвор в района на Сибир

...
Пожар обхвана големи части от затвор в района на Сибир
Коментари Харесай

Голям пожар и много кръв след бунт на затворници в руската Наказателна колония 15

Пожар обхвана огромни елементи от затвор в региона на Сибир след протест на пандизчии, които упрекнаха надзирателите, че ги малтретират. Властите оповестиха, че в Наказателна колония номер 15 (НК-15) са нападнали надзорник, който опитал да помогне на окървавен пандизчия след самонараняване. Официалната информация гласи, че няколко пандизчии са нарязали сами ръцете си във форма на митинг, откакто били бити от надзорник.

Руските затвори са под обсада от края на предишния месец, за попречване на ковид. Недоволството към този момент е под надзор и се води следствие. Районът към Наказателната колония № 15 в Ангарск е запечатан, ситуирани са хора от силите за сигурност. В

Говорител на групата " Сибир без мъчения " съобщи пред Агенция Франс Прес, че елементи за битка с безредиците са обкръжили пандиза и на местата е бушувал пожар. Разрушени са три здания, в това число фабрика за дърворезба, оповестява държавната осведомителна организация ТАСС. В пандиза, ситуиран на 4000 км източно от Москва, санкции излежават към 1200 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР