Пожар на покрива на един от защитените обекти на ЮНЕСКО

...
Пожар на покрива на един от защитените обекти на ЮНЕСКО
Коментари Харесай

Пожар разруши покрива на 280-годишна забележителност на ЮНЕСКО в Торино

Пожар на покрива на един от предпазените обекти на ЮНЕСКО в Торино провокира рухването на забележителна част от структурата, заяви " Ройтерс ".

Това са кралските конюшни Cavallerizza Reale, чието строителство стартира през 1740 година

Поне 6 пожарни коли се бориха два часа с пламъците, избухнали към 7:45 локално време. Но в това време покривната структура рухна навътре в школата по езда.

Причината към този момент е незнайна, никой не пострада, оповестиха управляващите.

 Пожар унищожи покрива на 280-годишна забележителност на ЮНЕСКО в Торино

Сградата е в центъра на италианския град и бе развалена при палеж през 2014 година След това тя не е била отваряна за гости.

" Кавалерица реале " е един от най-известните комплекси, издигнати от Савойската династия в Пиемонт през XVIII-XIX век. При обединяването на Италия през 1861 година те стават кралско семейство, а до 1864 година Торино е столица на новата страна.

Днешният случай е следващият с исторически забележителности в Италия, понесли съществени вреди. През 1996 година изгоря спектакъл " Фениче " във Венеция и до през днешния ден той се реставрира. След това земетресение едвам не срина със земята базиликата " Св. Франциск " в Асизи.

Италия и Китай имат по 55 обекта в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО, следвани от Испания (48) и Германия (46), напомня " Ройтерс ".

 Пожар унищожи покрива на 280-годишна забележителност на ЮНЕСКО в Торино
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР