Пожар изпепели апартамент в пловдивския квартал Захарна фабрика, а живеещото

...
Пожар изпепели апартамент в пловдивския квартал Захарна фабрика, а живеещото
Коментари Харесай

Пловдивско семейство преживя огромен среднощен кошмар, от който се спаси на косъм

Пожар изпепели апартамент в пловдивския квартал „ Захарна фабрика ”, а живеещото в него семейство се е избавило от най-страшното. За благополучие, те не са и потърпевши, само че цялата мебелировка е унищожена. Апартаментът е бил след главен ремонт на стойност 30 000 лв..

Инцидентът е станал нощес към 3.30 през нощта. Предполага се, че пожарът е зародил вследствие на късо съединяване, от някой от уредите в кухнята, оповестява trafficnews.bg.



Росица и Георги Атанасови са спали в прилежащата стая през това време. Жената се е събудила от мощната миризма и гъстия и зноен пушек.



„ Усетих миризмата и станах да видя от кое място идва. Видях пламъци и се пробвах да ги изгася, само че миризмата бе умопомрачителна, а огънят се разпростираше за секунди. Можехме да изгорим вътре!”, описа Росица.



Пожарникарите са пристигнали на адреса за към 20 минути по думите на дамата и са потушили пламъците.



Семейството е към момента в потрес, като се пробват да разчистят жилището си и да спасят каквото е останало.



Те живеят в това жилище с двете си девойки на 15 на 18 години, които за шанс във въпросната вечер са били на село при баба си. Четиричленното семейство остава без дом. Всичките им спестявания също са изгорели в огъня.



От Общината им предложиха да ги настанят в център за краткотрайно настаняване, до момента в който съберат нужния набор от документи с цел да бъдат настанени в общинско жилище от фонд „ Резервен”.


Зам.-кметът Георги Титюков изясни, че фамилията може да кандидатства и за еднократна помощ през Общинския съвет.



Те към момента не знаят дали биха отишли в общинско жилище, като краткотрайно ще отидат в селото, където живеят родителите им. То обаче се намира на повече от 40 км от града и е краткотраен вид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР