Пожар избухна в ранните часове на днешния ден в имота

...
Пожар избухна в ранните часове на днешния ден в имота
Коментари Харесай

Горяха „Царските конюшни” в София

Пожар избухна в ранните часове на днешния ден в парцела на столичните булеварди „ Дондуков” и „ Васил Левски”, станал прочут като „ Царските конюшни”, алармира фен на bTV Новините.

От любителските фрагменти се вижда извънредно сериозен мащаб на пламъците и най-малко един екип огнеборци, изпратен да ги гаси.

Към момента няма публична информация от Министерство на вътрешните работи и пожарната за аргументите, нанесените вреди и дали има потърпевши.

Видео: Аз, репортерът

Комплексът е бил употребен за конюшни по времето на цар Фердинанд. Там сега се обитава катедрата по приложни изкуства на Националната художествена академия.

През 2016 година, обаче, обектът беше платен на безценица от някогашния шеф на КТБ Янко Иванов – за 90 лева на квадрат. Сделката, стартирана няколко държавни управления по-рано, беше подписана от тогавашния регионален шеф Веселин Пенев, който в този момент е обвинен поради нея.
" Царските конюшни " – продадени зад тила на страната още преди 13 година Тунел "Витиня " е бил рисков за преминаващите, ремонтът продължава най-малко до март
В началото на тази година от културното министерство лансираха концепцията „ Царските конюшни” да станат монумент на културата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР