Пожар избухна в емблематична сграда в центъра на София, показват

...
Пожар избухна в емблематична сграда в центъра на София, показват
Коментари Харесай

Пожар избухна в емблематична сграда в центъра на София

Пожар избухна в емблематична постройка в центъра на София, демонстрират фрагменти на консуматори в обществената мрежа.



Гори бившето кино " Възраждане ", в което по-късно се обитаваше и дискотеката " Син Сити ".



Пред постройката, която се намира на кръстовището на булевардите " Христо Ботев " и " Тодор Александров " към този момент има пожарникари, а сигналът е подаден към 7 часа тази заран.



На място има 6 пожарни автомобила, а регионът е мощно димящ, което основава проблеми както за минувачите, по този начин и за живеещите в региона, оповестяват източници на Dir.bg.

Заради задимяването се е наложило част от придвижването краткотрайно да бъде отклонено.

Пожарникарите са избавили от огъня прилежаща постройка, чийто покрив също е бил обзет от пожара.

По информация на Столична дирекция на вътрешните работи няма потърпевши хора и пожарът е към този момент овладян.



Вероятна причина за пожара в бившето кино " Възраждане " евентуално са дейности на хора, които са обитавали постройката, макар, че тя е затворена и заградена от години, оповестиха от пожарната. Огнеборците не са разкрили никого, когато са пристигнали на място. След погасяването на пожара специалисти ще влязат в постройката, с цел да създадат по-детайлен оглед, предава Българска телеграфна агенция.

Сградата стартира съществуването си като спектакъл " Ренесанс ", издигнат през 1900 година. През 1940 година постройката изгаря, с цел да бъде възобновена. През годините приютява кино " Възраждане ", профсъюзен дом " Георги Димитров ", а в по-нови времена е известна като поп-фолк дискотека " Син сити ", която обаче бе затворена при започване на 2016 година.

Това е следващият пожар, който избухва в постройката, която е монумент на културата. Предният бе през 2017 година Мнозина софиянци подозират, че пожарите са умишлени, с цел да бъде унищожена постройката и да бъде застроен парцелът, който е в центъра на София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР