Пожар избухна в апартамент в блок 105 в бургаския комплекс

...
Пожар избухна в апартамент в блок 105 в бургаския комплекс
Коментари Харесай

Мъж се хвърли от блок заради пожар

Пожар избухна в апартамент в блок 105 в бургаския комплекс " Меден рудник ". Инцидентът е станал към 19.30 ч. в петък. Заради действителната заплаха да пламне целият блок, живеещите в него са били евакуирани по неотложност.

Пламъците тръгнали от жилище, ситуирано на третия етаж на вход " Г ", и бързо плъзнали нагоре. По време на пожара в жилището е бил 44-годишният Руслан, който живеел дружно с старата си майка. Старицата обаче излязла от вкъщи си минути преди да лумне огънят. Синът й усетил прекомерно късно, че апартаментът гори. Когато схванал и хукнал да се избавя, се оказало, че е заклещен в огнен капан. Пътят му към входната врата на жилището бил отсечен, защото коридорът горял. Мъжът решил, че единственото му избавление е през прозореца. Затова прескочил през терасата и висящ във въздуха, вкопчен за външното тяло на климатика. Успял да издържи не повече от няколко минути и когато ръцете му изтръпнали, паднал на земята. 44-годишният бургазлия е откаран с кола за спешна помощ в шоковата зала на бургаската болница. Лекарите там открили, че е с тежки фрактури на двете подбедрици и е получил съществени изгаряния от 40% по цялото тяло. Късно вечерта той е бил превозен до Клиниката по изгаряния във Варна, където лекарите се борят за живота му.

Апартаментът на Руслан, от който е тръгнал пожарът, е изпепелен до основи. Изгорели са всички мебели и електроуреди. " Всичко е унищожено, просто е пепелище. Тревожим се за старата ни съседка, която няма къде да отиде и не знаем по какъв начин ще преживее зимата ", споделиха хора от блока.

Огънят е засегнал и жилището на четвъртия етаж, в което има също огромни провали. В жилището на съседите са избити прозорците, дограмата е развалена, а стаите са опушени.

По случая се води следствие, само че досега не е открита повода за пожара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР