Пожар избухна тази нощ в петролна рафинерия в руския Краснодарски

...
Пожар избухна тази нощ в петролна рафинерия в руския Краснодарски
Коментари Харесай

Според руски социални медии пожарът в рафинерия в Русия се дължи на украинска атака с дрон

Пожар избухна тази нощ в петролна рафинерия в съветския Краснодарски край, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Не се оповестява за вреди или жертви, а пламъците са били потушени, сподели още локалната администрация, без да посочва повода за огъня. Според изказвания в обществените мрежи украинско нахлуване с дрон е провокирало пожара, като беше оповестен видеозапис, за който се твърди, че демонстрира фрагменти от случилото се.

Други означиха, че от Краснодаркия край постоянно изхвърчат съветски изтребители, които се насочват към Украйна. Руското министерство на защитата заяви още през днешния ден, че над Черно море и окупирания от Русия Кримски полуостров са осъществени общо 36 набези с украински дронове. ДПА не може да удостовери информацията от самостоятелен източник.

Украйна се пробва да си върне отнетата от Русия територия, откакто Кремъл стартира нашествието си през февруари 2022 година. Киев упорства, че Москва би трябвало да изтегли силите си и от Крим, който Русия нелегално анексира през 2014 година, дружно с останалите райони, завладяни от Москва предходната година.

Крим, където сега се намира съветският Черноморски флот, основан на пристанището в Севастопол, в предишното беше обстрелван неведнъж от украински дронове, в това число и с натоварени с експлозиви морски безпилотни летателни апарати.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР