Пожар избухна край Радомир късно снощи, съобщава bTV. По данни на

...
Пожар избухна край Радомир късно снощи, съобщава bTV.
По данни на
Коментари Харесай

Пожар избухна в гора край Радомир, огънят е овладян

Пожар избухна край Радомир късно нощес, оповестява bTV.

По данни на пожарната работа са наранени близо 10 декара гора.

Огнеборци от Перник и Радомир, както и горски чиновници потушават огъня. В непосредственост няма жилищни здания и няма заплаха да бъдат наранени хора.

Очаква се гасенето да продължи и през днешния ден, макар че преди среднощ пламъците понижиха доста. Преди два дни на същото място още веднъж избухна пожар.

От пожарната осведомят, че сигнал за случая е получен в 20:33 часа нощес. Засегнатият регион е край пътя за хижа " Орлите " в планината Голо Бърдо. В гасенето на огъня през вчерашния ден са участвали 3 пожарни автомобила и 10 горски чиновници. Пожарът е локализиран на повърхност от към 8 дка. През нощта е било обезпечено дежурство с 1 пожарен автомобил с 3 огнеборци. 
 200 сигнала за пожари в страната за денонощие
200 сигнала за пожари в страната за денонощие

Над 90% от пожарите са провокирани от човек

Вчера са пламнали и сухи треви сред селата Паничери и Старо Железаре в община Хисаря. Сигнал за пожара е получен в 13:19 часа през вчерашния ден. В гасенето са взели участие 6 екипа огнеборци. Пожарът е локализиран на повърхност от към 2000 дка сухи треви и изоставени градини. През нощта на място са останалки да дежурят 2 екипа с общо 6 огнеборци.

В двата региона през днешния ден се прави обход и при отпадане на нуждата от продължение на дежурството екипите ще бъдат освободени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР