Пожар горя тази нощ в столичен мол. Няма пострадали. Търговският

...
Пожар горя тази нощ в столичен мол. Няма пострадали. Търговският
Коментари Харесай

Пожар горя в столичен мол, най-вероятно причинен от късо съединение

Пожар пламтя тази нощ в столичен мол. Няма потърпевши. Търговският център остана затворен през целия ден.

София

Причината за пожара най-вероятно е късо съединяване на рекламно табло. Разследването занапред ще потвърждава това. Иначе равносметката: Пламъците са лумнали след 4:30 тази заран. Огънят е обхванал към 1000 квадратни метра - от фасадата, покрива на постройката и част от обектите вътре на последния етаж. Пожар с материални вреди и за благополучие без потърпевши - това е равносметката.

От пожарната обясниха за Българска национална телевизия, че на огромните търговски обекти се вършат годишни инспекции по график за пожарна сигурност - и то неведнъж. Изтъкнаха, че контролът е на няколко стадия като се стартира още от градежа на мола и се стигне досега на употреба.

 Късо съединяване в рекламните пана е евентуалната причина за пожара в мола в София Късо съединяване в рекламните пана е евентуалната причина за пожара в мола в София
Пожарът в мола в кв. "Гео Милев " може би е породен от късо съединяване в рекламните пана на фасадата на постройката. Това съобщи за Българска национална телевизия гл. комисар Никол...

Пламъци и гъст облак пушек в мрака - часът е малко преди 5 сутринта. Мястото - търговски център в столичния квартал Гео Милев. Гори фасадата. На четвъртата минута идват екипи на пожарната и потушават пламъците за по-малко от час. Утрото разкри вредите.
Старши контрольор Пламен Радев: Щетите са това, което виждате по фасадата и заради това, че има скрити отвори във фасадата, сред фасадата и пространствата, има и потърпевши пространства - фитнес, билярд-клуб и ресторант. Пострадали хора няма, което е най-важното.
Кирил Георгиев е механик в комерсиалния център от 13 години. Отговаря за поддръжката на мола дружно с още двама свои сътрудници. Определя положението на ел. инсталацията по този начин:
Кирил Георгиев - поддръжка на мола: Засега е отлично. Постоянно се вършат поправки - сменяват се кабели, каквото е належащо.Гл. комисар Николай Николов - шеф на Групово дело ПБЗН: Може би става дума за късо съединяване в рекламните пана на фасадата на постройката. Но доста е рано ние изрично да се произнасяме. Колегите ще кажат тъкмо защо иде тирада.
Илина работи в книжарница в мола. Чака да я пуснат вътре. Притеснява се какво ще завари.
Илина - чиновник в книжарница в мола: Понеже въпреки всичко става въпрос за книги, които горят елементарно.
Зоомагазинът на Евгения е на равнище минус едно. И макар, че е надалеч от пламъците, нейните паники са други.
Евгения Никифорова - чиновник в зоомагазин в мола: Все отново е било пожар, имало е пожарни - може да се е наводнило надолу. Не би трябвало да има провали, само че въпреки всичко желаеме да знаем какво е станало.Нямаме животни, единствено аксесоари и храни, умерено.

Докато пожарникари и служители на реда правеха оглед, чиновниците на комерсиалния център не бяха доспускани вътре.

До момента има 3-4 сходни случая на подпалени фасади на молове. От пожарната обясниха, че при такива обстановки е извънредно значимо да не се допусне огънят да не навлезе във вътрешността.
 Пожар в мол в столичния квартал Пожар в мол в столичния квартал "Гео Милев ", няма потърпевши хора
Пожар пламтя в търговски център в столичния квартал "Гео Милев ". Огънят е горящ малко след 4:30 ч тази заран. Няма данни за потърпевши хора, вредите с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР