Пожар горя тази нощ в Драгоманското блато, като по първоначална

...
Пожар горя тази нощ в Драгоманското блато, като по първоначална
Коментари Харесай

Пожар засегна голяма част от Драгоманското блато

Пожар пламтя тази нощ в Драгоманското тресавище, като по първична информация е засегнал доста огромна част от него. Рано тази заран огънят е овладян, само че на място продължава да има пожарни екипи, които да наблюдават да не прехвърчат искри и да не се възобнови още веднъж пожарът, оповестява Българска национална телевизия.

По данни на държавната медия близо една трета от Драгоманското тресавище е наранена. Част от горелите територии попадат в Натура 2000.

Според кмета на Драгоман Андрей Иванов става въпрос за тенденциозен палеж. Той посочи, че са изгорели екопътеката, мостчето и кулата за наблюдаване на птици.

" Моето мнение е, че това е тенденциозен палеж, защото при идването ни огънят беше от вътрешната страна на открито, т.е. няма по какъв начин да е станало повърхностно. Има някакъв интерес блатото да се пали. Преди 6 месеца пламтя устойчиво и изгоря огромна част от него. Трябва да се вършат следствия. Не бива откакто се изгаси пожарът, това да се не помни. Просто органите да си свършат работата ", сподели Андрей Иванов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР