Пожар гори в гората над Карлово, информира говорителят на Регионална

...
Пожар гори в гората над Карлово, информира говорителят на Регионална
Коментари Харесай

Пожар гори в гората над Карлово

Пожар гори в гората над Карлово, осведоми представителят на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) – Пловдив, представен от Агенция „ Фокус “.

Огънят е зародил в смесена гора, като

пожарът е низов – гори земята в основата на дърветата. Няма заплаха за популацията

Сигналът за пожара е подаден в 20.26 ч. в събота, на място има екипи на пожарната и горското лесничейство.

Кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов заяви, че с огнената буря се борят към 40 души, а пламъците са обхванали към 40 дка. „ Гасенето се реализира от групите на противопожарната работа, държавно лесничейство – Карлово и доброволните формирования на общината. В цялостна съгласуваност сме с основен комисар Николай Николов и със Сухопътни войски, които имат специфичен модул за деяние при такива обстановки “, съобщи Кабаиванов и добави, че общината доставя с вода и храна хората, които вземат участие в гасенето.

„ Опасност за града няма. Обръщам се към

жителите да не влизат своеволно в региона на пожара ,

защото не позволяваме неорганизирани жители, които не са в състава на гасаческите формирования. Районът е кръстосан, там техника не може да бъде вкарана и има заплаха, гасейки пожара да пострада някой жител, който своеволно е навлязъл в региона “, предизвести кметът.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР