Пожар е възникнал в жилищна сграда в село Момчиловци, област

...
Пожар е възникнал в жилищна сграда в село Момчиловци, област
Коментари Харесай

Пожар остави 6 семейства на улицата в Смолянско

Пожар е зародил в жилищна постройка в село Момчиловци, област Смолян.

Пожарът се е разразил към час преди среднощ. Пламъците бързо обхванали покрива и тавана на жилищната постройка. Вследствие на това целия покрив от 240 квадратни метра е бил напълно погубен.

При случая няма потърпевши, заяви БНР.

Пожарът е унищожил мебели, бяла и черна техника в постройката. По думите на кмета на село Момчиловци Сийка Суркова за гасенето на огнената буря са били нужни повече от 50 тона вода. Огнеборците са гасили пожара цяла нощ.

Освен пожарникарите в гасенето на огъня са взели участие хора от съвсем цялото село. Местните поданици са били свикани със звън на църковната камбана.

От последвал пожар са избавени три здания в съседство.

В къщата живеят общо 6 фамилии или над 15 души. Всичките са били настанени краткотрайно при родственици. Предполага се, че пожарът е тръгнал от непочистен комун.

В Момчиловци към този момент е оповестена дарителска акция за подкрепяне на хората, останали без покрив.

Кметът на селото съобщи още, че този случай е демонстративен за потребността от противопожарен автомобил, който да бъде на място и да може да реагира бързо на сходни произшествия, тъй като пожарните коли от Смолян пътували до селото най-малко половин час.

Очаква се Министерство на вътрешните работи да даде противопожарен автомобил в селото след подписка от жителите импортирана в Общината, Общинския съвет, и Областната администрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР