Пожълтяване и деформиране на нокътната плочка, сърбеж, зачервяване и лющене

...
Пожълтяване и деформиране на нокътната плочка, сърбеж, зачервяване и лющене
Коментари Харесай

Лекарствата, които убиват гъбички по ноктите


Пожълтяване и изкривяване на нокътната плочка, сърбеж, зачервяване и лющене на кожата са типични признаци на гъбичната зараза. Тя се предава от човек на човек, потреблението на общи кърпи, чехли покачва риска от разпространяване. Влажната среда във фитнеса, плувни басейни са идеална среда за развиване на гъбички.

Лечението се прави с местни артикули – лакове, кремове, химикалки. Гъбичната зараза е извънредно упорита, това постанова дълготрайно лекуване.

Свързани публикации.. И гъбичните инфекции все по-резистентни на лекуване 0 Антимикотици против гъбички по ноктите и кожата 0 Гъбична зараза на кожата и други органи - диагнoстика 0

Ciclopirox . В последните години Ciclopirox се потвърди като едно от най-ефективните средства за лекуване на гъбички по ноктите. Той убива както гъбичките по този начин и техните спори. Има необятен набор на деяние – дерматофити, кандида, плесени. За повече от 20 години не се оповестява нито един случай на устойчивост към циклопирокс.

Проблемът при лекуването на гъбички по ноктите е прекосяването на лекарственият артикул през нокътя. Това постанова непрекъснато пилене, с цел да се обезпечи нужната централизация лекарство. Новите артикули с циклопирокс – под форма на лак обезпечават прекосяването му през нокътя без да е належащо изпиляване.

Лакът се нанася веднъж на ден, на почистени и подсушени нокти за предпочитане вечер, след което в границите на 6-7ч. третираният нокът не би трябвало да се мие. В случай на несъзнателно отмиване лакът може да се нанесе още веднъж. Лечебният лак се нанася върху цялата нокътна плочка, 5 мм от околната кожа и, в случай че е допустимо, под свободния борд на нокътя.

Препоръчва се лекуването да продължи до цялостно изцеление и израстване на напълно здрав нокът. Пълното изцеление на ноктите на ръцете се реализира до 6м., а ноктите на краката – до 12м.

Лечението би трябвало да продължи до 4 седмици след изгубването на признаците (пожълтяване на ноктите, лющеща се кожа и т.н.).
Страничните резултати и лекарствените взаимоотношения при локалното използване на ciclopirox са сведени до най-малко.

Naftifine е другото лекарство, което се ползва сполучливо за локално лекуване на на гъбични инфекции. В аптеките можете да намерите naftifine като крем, лак, химикалка и перорални таблетки. Той демонстрира резултат при кожни гъбички, дрожди, плесени и други Активен е и при бактериални инфекции, които постоянно пораждат дружно с гъбичните инфекции.

При съществени инфекции – наранени са повече от 5 нокътя, повече от две трети от нокътната плочка е изменена или при съществуване на предразполагащи фактори като диабет, се постанова перорално лекуване. Най-често употребяваните медикаменти са Naftifine, Terbinafine. Лечението се организира по скица и с дълготрайност, които се управляват от лекуващия доктор.

Приемът на алкохол при лекуване с такива антимикотици се изключва.2748
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР