Поискахме след днешното конструиране на комисиите на Столичния общински съвет

...
Поискахме след днешното конструиране на комисиите на Столичния общински съвет
Коментари Харесай

От БСП искат спешно заседание на три комисии към СОС за Топлофикация София

Поискахме след днешното конструиране на комисиите на Столичния общински съвет незабавно съвещание на три комисии, които имат отношение към "Топлофикация София " - инженерна комисия, стопанска комисия, както и комисията по финанси и бюджет. Това съобщи през днешния ден в СОС Калоян Паргов, ръководител на групата на Българска социалистическа партия в СОС.

Днес съветът одобри отчет по отношение на избора на управления и попълване на поименния състав на непрекъснатите комисии на СОС. На днешното съвещание на съвета беше определен Борислав Иванов /Атака/ за един от зам.-председателите на СОС. Той е от групата "Патриоти за София ", която включва съветниците от Атака /без Волен Сидеров/ и Вътрешна македонска революционна организация.

Вчера в Надзорния съвет на "Топлофикация " е постъпило искане от изпълнителния шеф на сдружението Кремен Георгиев пълномощията му да бъдат прекъснати по персонални аргументи. За нов изпълнителен член на Управителния съвет надзорът е утвърдил Александър Александров, който е новият изпълнителен шеф.

Изпълнителният шеф на „ Топлофикация София “ ЕАД подаде оставка

По думите на Паргов практиката шефове на общински сдружения да си подават оставката по персонални аргументи не е от през вчерашния ден. Според Паргов е належащо надзорът да обясни какви са аргументите, довели до тази оставка, тъй като съгласно него те не са единствено персонални. Трябва да е ясно оттук насетне по какъв начин продължава работата на сдружението, сподели Паргов. Той акцентира, че новите общински съветници също би трябвало да се срещнат със положението на "Топлофикация ". Паргов е на мнение, че е належащ финансов одит на сдружението поради размера на задълженията. Паргов напомни решението на СОС от лятото, което даде ход на търсене на интернационален съветник, който да предложи финансов модел за развиване на сдружението, което да докара до неговото излекуване. Паргов и групата му желаят да се съблюдава буквата на закона и идващото управление на "Топлофикация " да бъде определено с конкурс, на който всички претенденти да показват своите концепции.

Ще останат ли софиянци на студено през зимата?

Николай Стойнев, ръководител на Комисията по стопанска система и благосъстоятелност към СОС, разяснява пред публицисти през днешния ден, че е в пълномощията на Надзорния съвет на сдружението да одобри тази оставка и да назначи изпълняващ длъжността изпълнителен шеф, тъй като "Топлофикация " е едно от най-важните общински сдружения. По думите му то не може да стои без оперативно ръководство, изключително поради към този момент почналия отоплителен сезон. От през днешния ден нататък следва сформирането на комисията на СОС, чуване на управлението на сдружението за това какви дейности са подхванали по обезпечаване на отоплителния сезон и какви са проектите за бъдещето развиване, сподели Стойнев.

Той акцентира, че това е годно и за останалите общински сдружения. Предстои съветниците да проучват бизнес проектите на тези сдружения и надлежно да наблюдават за тяхното осъществяване, сподели Николай Стойнев. Той също напомни, че СОС одобри стратегия за привличането на външен мениджмънт, който да подсигурява вложения в софтуерното възобновяване на "Топлофикация ". От витално значение е да се осъществят такива планове от софтуерно възобновяване, с цел да може сдружението да изплаща отговорностите си, акцентира Стойнев и добави, че главните отговорности на сдружението са към "Булгаргаз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР