Поискахме много неща, много разговори се водиха. Най-важното е, че

...
Поискахме много неща, много разговори се водиха. Най-важното е, че
Коментари Харесай

Захариева обяснява уж на шега какво е Шенген - самолетът ти не каца най-далеч на летището

Поискахме доста неща, доста диалози се водиха. Най-важното е, че получихме съответна поддръжка от Франция за влизане в ERMII – така наречен чакалня за влизане в еврозоната, както и за влизане в Шенген. Това съобщи външният ни министър Екатерина Захариева.
От много време Европа е на разнообразни скорости, а ние желаеме да сме на първа скорост. Еврозоната значи по-ниски лихви за бизнеса, повече вложения и по-голяма интеграция с общия европейски пазар, сподели Захариева. Според нея, при визитата си Еманюел Макрон изрично е споделил, че не би трябвало да има разделяне сред Източна и Западна Европа. Европа е най-големият план за мир и разцвет, подсети тя пред Нова телевизия. И изясни какво било Шенген - като не си в Шенгенското пространство, самолетът ти на избрани летища не каца на най-удобното място. Веднага по-късно външният ни министър посочи, че майтапи.
След година-две стартират измененията по така наречен Директива за командироването, която е от 1996 година – по тази причина има искане от Франция да има ясно разделяне във връзка с работещи в бранша на превоза, изясни Захариева по въпроса с така наречен обществен дъмпинг.
Според Захариева особено за превозвачите ще се създава друго законодателство. Извън транспортния бранш, в Европейски Съюз работят към 14 000 души по изискванията на Директивата за командироване. Идеята на тази инструкция касае изискванията единствено за хора, които са командировани, акцентира външният ни министър.
Захариева разяснява и кадър от репортаж на Българска национална телевизия за празненствата от Шипченската епопея, на който се вижда развято знаме на Донецката национална република. Неприятна история, сподели тя, само че за нея това не е скандал, тъй като не го е направил държавен или общински орган, а жители. Захариева акцентира категорично, че Донецката национална република не е приета от никого.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР