Поисках нов икономически модел, защото старият е двигател, който работи

...
Поисках нов икономически модел, защото старият е двигател, който работи
Коментари Харесай

Вицепремиерът Томислав Дончев: Който не знае как да съкращава в административната реформа, ще получи разпореждане от мен

" Поисках нов стопански модел, тъй като остарелият е мотор, който работи с част от потенциала си. Последното десетилетие България създава повече, изнася повече. "

Това разяснява в студиото на " Лице в лице " по БТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

" Голяма част от производствата са с невисок профил - ниски налози, ниска цена на труда, това е хубаво. Само че, в случай че следваме този модел, се обричаме приходите да не порастват толкоз бързо, колкото желаеме. Ако искаш да станеш богат, би трябвало да произвеждаш скъпи неща. Няма по какъв начин да станеш богат, в случай че произвеждаш и продаваш евтини неща. Едно е да изнасяш цветни метали, друго е да произвеждаш детайли за машиностроенето, трето е да произвеждаш цветни метали. Съвсем друго е да създаваш автомобил. Там се изисква инженерна мисъл. Това значи, че огромна част от добавената стойност остава тук. Това не е изпитание, което може да бъде свършено от държавната администрация. Това изпитание би трябвало да откри отклик в бизнеса. Мениджърите би трябвало да внедряват нови технологии, има апетит на работна ръка. Куп ограничения би трябвало да бъдат подхванати от страната. Тя би трябвало да финансира нововъведенията. Разделени са отговорностите сред две министерства - на стопанската система и на образованието. Всеки финансира разнообразни планове. Най-важно е да бъдат по-дръзки бизнесмените. Не единствено дигитализацията, а успеваемостта на работа би могла да бъде превишена. Да се дават да вземем за пример по-високи заплати. 

Електронното държавно управление няма да се случи с натискане на копче. Нещата са на вярната писта. Отпадат документи, които не са нужни. 

Ще има ли административна промяна. Ако министерствата не са в положение - те ще получат резпореждания от мен ", добави гостът в студиото.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР