Поисках КПКОНПИ и главния прокурор да извършат проверки за придобития

...
Поисках КПКОНПИ и главния прокурор да извършат проверки за придобития
Коментари Харесай

Цачева: Поисках проверки на имота ми, нямам офшорни сметки

Поисках КПКОНПИ и основния прокурор да извършат инспекции за добития от мен парцел на ул. " Юрий Гагарин ". Това сподели пред публицисти министърът на правораздаването Цецка Цачева , съобщи " Фокус ".
" Искам да осведомявам, че тази заран с преднамерено документално волеизявление от моя страна съм сезирала ръководителя на КПКОНПИ, както и основния прокурор за безапелационното ми предпочитание да бъдат осъществени инспекции за добития от мен парцел на ул. " Юрий Гагарин ". Като бъдат проследени средствата, с които е добит парцелът, и открито има ли спор на ползи с компанията продавач, има ли корист с власт, както и други нарушавания при договорните връзки ", съобщи Цачева и изрази подготвеност да сътрудничи на инспекциите.
" Давам единодушието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски сдружения, нямам свързани лица , с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще упорствам резултатите от инспекцията да бъдат обществено огласени ", сподели още тя и уточни, че до излизане на резултатите от инспекциите няма да разяснява повече тази тематика. " Цената е за парцел в недодялан градеж. И в нотариалния акт това, което е записано, е цена на парцел в недодялан градеж ", изясни Цачева.
Припомняме, че за съмнителна покупка на недвижими парцели от страна на министъра на правораздаването Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов алармираха от Антикорупционния фонд.
След изказванията на министър Цачева за “спекулативна информация на Антикорупционния фонд” за цената на придобиване на нейния парцел от компания “Артекс”, както и че има направени заплащания по прелиминарен контракт от 2017 година (както и задължения за следващи такива, които трансформират крайната цена), организацията разгласява нотариалните актове и за двете покупко-продажби - на министър Цачева и депутата Рашидов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР