Походи по повод Световния ден на редките болести се организират

...
Походи по повод Световния ден на редките болести се организират
Коментари Харесай

Стартира кампанията „Редките са част от нас“

Походи във връзка Световния ден на редките заболявания се провеждат през днешния ден в София, Варна и Плевен. Така ще бъде сложено началото на акцията " Редките са част от нас “. Походите се организират за втора поредна година.

В столицата шествието се организира от входа на парк Борисова градина, до езерото Ариана, крайната точка е езерото с лилиите в парка. Във Варна началната точка е постройката на общината, крайната - входът на Морска градина, Фестивален и конгресен център. В Плевен началото на похода е от Драматичен куклен спектакъл " Иван Радоев " и приключва на площад " Възраждане ".

Инициативата цели да бъде привлечено публичното и институционално внимание към потребностите и проблемите на хората с редки заболявания и да бъде сложена в дневния ред на обществото нуждата от основаване и финансово застраховане на Национална тактика за диагностиката, лекуване, грижи и достъп на пациентите с редки болести до модерни и новаторски лечения.

В България близо 370 хиляди души се нуждаят от построяването на една по-добра и солидарна обществена и трудова среда за тях.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР