Походът на българската софтуерна индустрия напред и нагоре продължава с

...
Походът на българската софтуерна индустрия напред и нагоре продължава с
Коментари Харесай

Програмистите у нас с по-висок жизнен стандарт от тези в Англия и Германия

Походът на българската софтуерна промишленост напред и нагоре продължава с рекордни доходи, облаги, растеж на заплати, платени налози и апетит за фрагменти.

Близкото бъдеще също се обрисува да е безоблачно с оглед дигитализацията на редица основни браншове като медицината, автомобилостроенето, финансовия бранш.

Така в случай че през днешния ден приходите на софтуерната промишленост надвишават 3 милиарда лева и заема дял от 2.9 на 100 от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, то след пет години оборотът ще бъде над 10.6 милиарда лева и делът ѝ в Брутният вътрешен продукт ще е 7.6 на 100.

Ефектът е, че българските програмисти през днешния ден живеят по-добре и получават повече от сътрудниците си във Англия и Германия претеглено през стандарта на живота. Средната работна заплата у нас през тази година към този момент надвишава 3000 лева

Тази оптимистична картината в софтуерния бизнес очерта годишният отчет за положението на бранша - Барометър 2019 на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Анализът е направен със съдействието на CBN Pannoff, Stoycheff & Co., и се основава на данни от близо 4100 компании в бранша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР