Поход за свобода в подкрепа на жертвите на трафик на

...
Поход за свобода в подкрепа на жертвите на трафик на
Коментари Харесай

Граждани от 18 града излизат на ”Поход за свобода” за жертвите на трафик на хора

”Поход за независимост ” в поддръжка на жертвите на трафик на хора се организира през днешния ден по едно и също време в 18 български града. Информационната акция се провежда за пета поредна година и е отдадена на Европейския ден за битка с трафика на хора, който беше на 18 октомври.
Инициативата събира жители с дейна социална позиция, сътрудници и съидейници в битката с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към мащабите на трафика на хора и търговията с човешки ориси у нас, както и да популяризира информация за Националната телефонна линия за битка с трафика на хора 0800 20 100, оповестяват уредниците.

" Поход за независимост " се организира в 400 града в над 50 страни по целия свят и с това се трансформира в най-мащабната самодейност в поддръжка на жертвите на трафик на хора в света.

Освен в София, Поход ще бъде извършен и в Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол, Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен и Никола Козлево.

Според данни от отчета за 2017г. на Националната комисия за битка с трафика на хора, България продължава да е главно страна на генезис за жертвите на трафик на хора, които биват трафикирани в чужбина, а съгласно Европол страната ни към момента заема водеща позиция измежду страните в Европейски Съюз във връзка с брой трафикирани хора.

Похода за независимост ще се организира през днешния ден от 11:00 часа с начална точка НДК (пред Войнишкия монумент с лъва, на мястото на някогашния " 1300 години България " ). В София, Походът ще приключи в Античен комплекс " Сердика " (Ларго) с прожекция на късометражен документален филм, отдаден на трафика на хора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР