Похлупакът на тенджерата под налягане хвръкна във въздуха. Това е

...
Похлупакът на тенджерата под налягане хвръкна във въздуха. Това е
Коментари Харесай

Прецедентът Букарев

Похлупакът на тенджерата под налягане хвръкна във въздуха. Това е резултатът от оставката на Асен Букарев и дребното, само че доста точни думи, изречени от него на сбогуване. Събитието е изцяло черезвичайно, даже бих го нарекъл неповторимо.

За първи път напускащ " Герена " състезателен началник ясно, тъкмо и изрично показва причини за своето решение. Но в тази ситуация при Асен имаме нещо, което мощно липсва при доста от останалите, свързани със синия клуб - разсъдък. Най-малкото Букарев постоянно е успявал да артикулира ясна мисъл изчистена от баналности и клишета. Просто Асен е образован човек, за който не е мъчно да извърши със наличие мислите си. Но, както се споделя - не е значим индивидът, значимо е посланието. Букарев изпрати доста мощно обръщение към синята общественост, че нещата в клуба никак не са розови, що се отнася до жанр на ръководство. А това напълно директно изяснява неналичието на резултати и положителни страсти за почитателите. Все отново Асен прекара много време на най-различни позиции в клуба и откакто го назовава " гнила ябълка ", значи в действителност нещата са доста зле. И оставката му значи, че не желае повече да бъде съизвършител в един развой, който носи единствено негативи.

 Асен Букарев: Не желая да съм част от политика, която жонглира с хора и персони в Левски! Обновена
Асен Букарев: Не желая да съм част от политика, която жонглира с хора и персони в Левски!

" Никой не знае истината до дъно ", съобщи към този момент някогашният началник

Трудно ми е да си спомня в диапазон до 10 години различен да си е тръгвал от " Подуяне ", запазвайки цялото си достолепие. Казвайки истината и режейки си пътя за вероятно завръщане. Както добре се знае, бъбривците и отворковците не ги обичат. Шушумигите могат да си отиват и да се връщат по 10 пъти, само че осмелилите се да кажат истината нямат огромни шансове още веднъж да се завърнат в Левски. Справка - Станимир Стоилов, 10 години по всевъзможни способи го държат надалеч от клуба. Няма никакво значение какви триумфи реализира, на " Герена " не им трябват хора, които споделят истината.

Асен Букарев си затвори дефинитивно вратата за Левски, значимо е да разчетем казаното от него на сбогуване. А то е, че нещата в клуба не са наред, функционалността му в последните 2 месеца очевидно му е разширила кръгозора и той се е сблъскал с проблеми, които са му подсказали, че цялата сила на ръководството отива в лъскането на една гнила ябълка. Естествено това е метафора, само че зад нея е същността на порочния модел Левски не се ръководи качествено и добре. Пожеланията за положителни планове не се изпълват със наличие. Този модел няма в никакъв случай да донесе резултат, тъй като изначално е заченат в грях. Възходът и триумфите непрестанно се отсрочват за имагинерното бъдеще, неизпълнените цели бързо се подменят снови и отговорността се размива. Така да се каже, с материята не боравят експерти. А както добре се знае, главното умеене на лаиците е да се вършат, че схващат и са доста потребни. Азбучен образец е шефът Иванов, който непрекъснато приказва за проекти, работа, стъпки напред. И не си дава сметка, че във футбола оценката за това по какъв начин работиш е доста забележима. В случая с Левски трето място в класирането и непреодолимо закъснение от първите два.

 Букарев за Роси: Странен човек е, имаме разминаване в позициите
Букарев за Роси: Странен човек е, имаме разминаване в позициите

" Не мога да кажа, че съм намерил общ език с него ", съобщи Асен

Защо Асен Букарев се почувства некомфортно? Причината е напълно транспарантна, като управител той би трябвало да доставя нови футболисти. В Левски обаче това го прави Спас Русев благодарение на някакви митични съветници. И е доста елементарно да се отговори на въпроса, че такива като Букарев и другите преди него са стояли в Левски единствено да вземат заплати и да покриват някаква глупава квота на някогашни играчи в управлението. Затова и се приказва за приложимост или поточно корист. По някакви неразбираеми аргументи непрестанно в ръководството се назначават митове или единствено някогашни футболисти, които наложително се провалят. А може би просто не са получили действителен късмет да осъществят вижданията си? Русев наследи този апендикс и го поддържа в последните 2 години с Ангелов, Боримиров, последно Букарев. За идващия се спряга Йовов. Впрочем той към този момент един път се пусна по пързалката и също установи най-после, че пълномощията му са били най-вече представителни. Тук влизам в смешната част.

" Гнилата ябълка " принуждава същите тези да приказват умело пред медиите, до момента в който са на заплата, а когато си отиват, разбираме от тях, че в действителност нищо не са правили. Повече от странна работа. Така да вземем за пример Боримиров трябваше да дава мнение за Делио Роси и Авраам Грант, в случай че изобщо не е бил питан за двамата. Цялата тази работа наподобява на някакво необичайно възмездие от страна на притежателя. Назначава и употребява като изтривалки знакови фигури от историята на клуба, като се възползва от тщеславието им или просто от потребността да вземат някъде заплата. Като цяло безсмислена работа. Ако в действителност не ти трябват, събирай ги два пъти в годините на прием и не си губи повече времето с тях. Явно Русев и неговите съветници са поели най-важните процеси в свои ръце. Треньорът е техен, селекцията също. Същото го прави и Крушарски в Локо Пловдив, само че той най-малко няма искания за трофеи, купи и европодвизи.

 Асен Букарев напуснал Левски поради скандал обвързван с прехвърлянето на Аймен Белаид
Стана ясна главната причина за решението на Букарев да си тръгне от Левски

Вече някогашният началник на " сините " желал да почисти правата и отговорностите си или да си тръгне

Това е отговорът който търсят безуспешно " сините " почитатели, откогато Русев и в клуба. Този човек работи ли за богатството на Левски, или просто е следващият назначен притежател, който им замазва очите със сладки приказки. И за жалост отговорът идва на терена, където тимът показва много сива продукция. А с изключение на гнили ябълки има и риби, които се вмирисват от главата. Има една обикновена парадигма във футболния развой. След като има пари, а няма триумфи, значи отговорен е този, който ръководи. И тъй като не може самичък да се смени, би трябвало да си смени метода на мислене. Спас Русев има още единствено три месеца, с цел да осъзнае, че той не схваща от футбол, а съветниците му са неприятни. И да откри някой, който в действителност знае по какъв начин да свърши работата. Тази работа е като всяка друга - неприятният артикул прогонва клиентите. В случая почитателите на Левски. Никак не ми се ще да имам вяра, че в действителност това е задачата на Русев.

 Снимка 301236
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР